Visionen om ett liv i en båt

Häromdagen fick jag frågan  om vad som driver mig till att genomföra mitt båtprojekt. Jag är glad att jag fick frågan för även om det varit självklart för mig, så fick jag tänka efter lite extra för att få ner det i ord. Här följer svaret som jag gav till min vän. Det som driver mig, är min vision om att uppnå större frihet. Jag är ganska trött på att leva livet efter hur andra anser att jag skall leva. Jag vill helt enkelt byta ut de flesta ”måsten” i mitt liv till ”jag vill”. För att uppnå detta, var min tanke att ordna en billig bostad, vilket skulle medge att jag inte måste jobba så mycket, utan kunde göra fler saker som jag vill göra. Om denna bostad dessutom är mobil så kan jag befinna mig på platser där jag vill vara. Om den sen är en båt, så kan dessa platser ligga vart som helst i världen (Ja där det finns hav så klart). Sen att jag tycker om havet och båtar i allmänhet gör ju inte saken sämre. Tack vare dagens teknik kan jag även arbeta ifrån båten. Jag är konstruktör och produktutvecklare och i många fall spelar det inte så stor roll var jag befinner mig så länge jag har tillgång till en dator och internet. Jag har alltid haft svårt att rota mig på en och samma plats, och när jag flyttat till en ny ort eller ny bostad har jag alltid känt att det bara är något tillfälligt, vilket gett en viss oro i kroppen. Så om jag kan ta hemmet med mig när jag flyttar nästa gång, kommer jag att kunna känna mig hemma var jag än är. Jag har alltid gillat att resa och intresserat mig för språk och andra kulturer. Så detta projekt slår liksom en hel massa flugor i en smäll. Det skulle helt enkelt innebära ett betydligt rikare och ett mer intressant liv, men framför allt, ett liv med mer frihet. Erik

4 Responses to “Visionen om ett liv i en båt”

 • Annette Andersson:

  Fantastiskt skrivet! Tänk så många som vill leva utan alla måsten och hoppa av ekorrhjulet. Detta eviga jagande på statusprylar, och som i många fall gör att man sitter fast ekonomiskt. Som en god vän brukar säga (han jobbar på begravningsbyrån och brukar föreläsa på mina lektioner) ” skall jag berätta en sak som vi alla har gemensamt” och då undrar deltagarna vad han menar – jo att vi alla skall dö! Det har vi alla gemensamt, och tänker man på det, att vi bara har ett liv – så gäller det att leva det livet man vill, och strunta i vad andra anser vara normen, man skall följa sin ingivelse och passion. Och det gör du Erik och det beundrar jag dig för!

 • Erik:

  Tack för din fina kommentar. Ibland så känner man sig lite ensam om att resonera på detta sätt, men desto gladare blir man när man stöter på någon som förstår vad man menar:)

 • hej Erik, Just nu sitter du hemma och äter du mat och dricker ett glas rödvin efter en hård dag med arbete med dina fönster. Keep on the good work! Själva har vi just avnjutit en god middag, fast färgen på vinet var rosé. Nu när det går så mycket framåt på din båt så vore det trevligt om det kom ett inlägg om dina framsteg. Säg till om du vill att vi ska vara framme med kameran, och om du behöver hjälp i övrigt. Det är riktigt trevligt för egen del att man har sitt arbete dokumenterat, så släng gärna ut några bilder och skriv något trevligt. Vi kolllar din blogg med jämna mellanrum, det vara ett tag sen vi läste något nytt *ler*. Snart så lättar vi ankar enligt våra drömmar och tankar!

  Skepp och hoj

  Tjoppe och Helena

 • Bra Konstruktören.Gneta på, det blir bra!

Leave a Reply

Categories
Slideshow