About me

Vem är då jag? Tidigt insåg jag mig vara en orolig själ som hade svårt att slå sig till ro och nöja sig med att arbeta, skaffa familj och planera in pensionen, utan drömde om att ge mig ut i världen, rädda prinsessor från drakar och utföra stordåd. Verkligheten skulle snart visa sig inte vara fullt så sagolik, men likväl, fantastiskt spännande och full av utmaningar. Jag har bott och arbetat på en hel del ställen i världen, lagat bilar, tillverkat dambindor, säsongsarbetat på skidort, studerat i Portugal och Australien. Drivit företag i Peru m.m.  De senaste åren har jag arbetat som produktutvecklare/konstruktör. Jag försöker uppleva och utföra aktiviteter som tillför något positivt till världen, mina medmänniskor och givetvis till mig själv, samtidigt som jag vill minimera den destruktiva påverkan på världen som vi i de så kallade industriländerna bidrar med. Allt detta givetvis med massor av humor, kärlek och glädje. Vi har bara ett liv men det verkar som att många människor inte riktigt förstått detta faktum utan lever livet som om det vore oändligt, vilket de inser först på dödsbädden, men då är det ju lite sent. Det finns bara en sak som verkligen existerar och det är nuet! Vi kan ha massor av utstuderade planer och mål här i livet, och vi kan grubbla över vad vi åstadkommit, men om vi vill göra åtminstone en sak rätt här i livet så är det att leva här och nu, i denna stund, denna sekund, känn efter, andas, och njut… Den viktigaste insikten jag har fått och som jag vill dela med mig är att när jag ser tillbaka på mitt liv, så är det som jag ångrar mest, de som jag INTE har gjort. Jag har givetvis gjort oändligt många dumheter och misstag, men de bleknar snabbt bort och förvandlas till intressanta och nyttiga lärdomar. Man kan ju inte bara leva i nuet, det gäller ju att utnyttja den korta stund vi har fått på ett så bra sätt som möjligt då måste vi planera en smula. Att leva i nuet, samtidigt som vi försöker realisera våra drömmar är inte enkelt, men om livet skulle vare enkelt hade der förmodligen varit väldigt tråkigt.. Jag hoppas kunna utveckla och resonera kring dessa viktiga frågor på denna blogg. Om inte annat så är det kul och lärorikt för mig själv att sätta några av mina tankar och resonemang på pränt. Erik Persson

9 Responses to “About me”

 • Ulrika:

  Snygg bild :o)! Och jag håller med, om allt!

 • admin:

  Hej Ulrika!
  Tack!:)
  Vad kul att du har hittat hit:)
  Kul att det är fler som tänker som jag.

 • Cilla:

  Fantastiskt bra skrivet Erik!!!
  Mitt i prick, å jag håller med dig till punkt å pricka.. 🙂
  Önskar att fler tänkte som du!
  kram!

 • Erik:

  Hej Cilla
  Tack för kommentaren kul att du gillar den.
  Jag skall försöka hålla den någorlunda uppdaterad, och det blir ju roligare om om nån läser den:)
  Erik

 • Tjoppe och Helena:

  Så sant, så sant! För vår del så vill vi komma ifrån livets ekorrhjul, man måste vilja lite, man måste våga lite. Man kan ju fråga sig att om man inte lever ens eget liv själv, vem ska då göra det? Staten, arbetsgivaren eller gamla nedärvda traditioner? Det är även vår ambition att på vår livets resa även insperera andra. Du är en inspiratör för oss! Go for it!

  Tjoppe och Helena

 • Erik:

  Hej Tjoppe och Helena
  Vad kul att ni hittade hit:) Tack för de värmande orden:)
  Ni är även inspiratörer för mig. Jag följer er blogg hela tiden. Det är jättespännande och intressant att se hur ni med ert flit och kunnande snart fullbordat ert projekt. Måste kännas fantastiskt kul att ha kommit så lång som ni gjort. Det sporrar mig att jobba vidare med mitt eget projekt.
  Erik

 • Syster yster:

  Hej broder!
  Vilka fina bilder. Verkligen härligt att se din pärla komma in i värmen inklusive du. Envishet lönar sig och jag måste erkänna att projektet har i bland låtit omöjligt men nu närmar det sig. Vi har ju samma filosofi att sakta styra sitt liv i rätt kurs. En dag är man framme och då undrar man hur man kom dit.

 • Erik:

  Hej syster!
  Roligt att du tittar in 🙂
  Jo det gäller att inte ge upp, utan att sakta, men säkert, sträva på mot sina mål, som ju bör vara av den karaktären att vägen dit är mödan värd. Men det vet du ju redan kära syster 🙂

 • Conny:

  G´day Erik.
  Även jag hittade hit. Kloka ord som inte förvånar mig eftersom jag har lärt känna dig under en längre tid. Jag ser fram mot den dagen då jag står på däck och ser den där solnedgången som du beskriver med inlevelse. Jag måste säga att du inspirerar till att leva i nuet (va fan, är boxen slut igen). Jag tror jag ringer dig för att kolla hur det går.

  //Conny

Leave a Reply

Categories
Slideshow